top of page

Fra 2019 til 2021var jeg med til at skabe The Female Gaze. En kunststafet som skulle undersøge kvinden i kunsten og kvindelige selvbilleder. 

Toilettet.jpg

”Orgasmeramte kaniner, lig der venter, stor fotokunst og prinsesser uden numsehuller – THE FEMALE GAZE er kønspolitisk scenekunst der rykker”

”Et af de fineste aspekter i forestillingen er den kropslige tilstedeværelse. Kvindekroppen er i forestillingen ikke et seksualiseret objekt, men er i stedet blævrende, svedende og klodset, mens den stavrer rundt på alt for høje hæle. Det er en forfriskende repræsentation af min krop, min venindes krop og alle andre kvindelige kroppe, som de fleste kan spejle sig i” 

”Forestillingen The Female Gaze er et rigtig godt eksempel på, når kunsten tager ansvar for større samfundstematikker. Her mødes vi af power-duoen skuespiller Line Bie Rosenstjerne og koreograf og danser Stephanie Thomasen, der med humor og selvironi graver dybt i kønsstereotyperne. Begge med et mod og en kant, der klæder både emnet og forestillingen”

Fotograf: Karoline Lieberkind

Dramatikere: Line Mørkeby, Mette Heeno, Anna Bro
Iscenesættelse Frame#2 og #4: Line Paulsen

Danser, koreograf og iscenesætter Frame#4 og Frame#5: Stephanie Thomasen
Skuespiller og iscenesætter: Line Bie Rosenstjerne
Installation/Scenograf: Nadia Nabil

Lyddesign: Søs Gunvor Ryberg og Lise Dres

Kunstnerisk konsulenter:  Johanne Dal-Lewkovitch og Betina Rex

Videokunstner: Alaya Riefensthal

Kunststafetten er skab af Alias Teaterproduktion i samarbejde med Uppercut danseteater, Teatret ved Sorte Hest, Teater Svalegangen, Kvindemuseet og Kgl. Dansk på Det Kongelige Teater

THE FEMALE GAZE er en kunststafet som er skabt løbende gennem et helt år.

 

THE FEMALE GAZE er en sammensmeltning af fotografi, dramatik, installation, dans og lyd.

 

THE FEMALE GAZE er et sceneeksperiment

hvor vi undersøger Kvinden-LINEs selvbilleder.

 

THE FEMALE GAZE er udviklet gennem 5 Frames. Hver Frame er udviklet af én eller flere kvindelige kunstnere og bygger hver gang videre på forrige frames. De aktuelle kunstnere har fået til opgave, at se på kvinden i kunsten med nye øjne.

Med THE FEMALE GAZE ønsker vi at belyse kvinden set af kvinder. Med THE FEMALE GAZE ønsker vi at bryde grænser mellem kunstarter og skabe dialog på tværs

bottom of page